Robienie i spożywanie jedzenia w kamperze będzie wymagało rozwiązań, które połączą oszczędność miejsca z odpowiednią funkcjonalnością. Dobrane w odpowiedni sposób akcesoria obiadowe powodują, że codzienne posiłki staną się przyjemnym elementem podróżowania, nawet w ograniczonej przestrzeni. Lekkie, nietłukące się naczynia to podstawa kuchennego wyposażenia w kamperze. Zastawy wykonane z dobrej jakościowo melaminy łączą w sobie praktyczność z eleganckim wyglądem, mają dużą odporność na mechaniczne uszkodzenia, nie przewracają się łatwo w czasie jazdy i mogą być myte w zmywarce.
Talerze z podwyższonymi rantami zapobiegają rozlewaniu się płynnych potraw przy jedzeniu w mniej stabilnych warunkach. Zestawy naczyń, jakie można układać jeden na drugim, pozwolą oszczędzić sporo cennego miejsca w szafkach, a kompaktowe sztućce turystyczne, jakie można połączyć w jeden zestaw lub złożyć, zajmują niewiele przestrzeni w szufladach. Modele z nierdzewnej stali zapewnią higienę i trwałość, a specjalne uchwyty chronią przed przemieszczaniem się podczas jazdy. Praktyczną opcją są również wielofunkcyjne sztućce które łączą parę narzędzi w jednym, przydatne w szczególności w czasie pikników poza kamperem.
Składane maty stołowe zrobione z łatwego do mycia materiału chronią blat przed zabrudzeniami i zarysowaniami. Podkładki antypoślizgowe pod naczynia zapobiegają przesuwaniu się szklanek i talerzy podczas posiłku, co ma szczególne znaczenie przy nierównościach na kempingach, a z innego przydatnego wyposażenia można wymienić Butla GASBANK.
+Tekst Sponsorowany+